Vieren
Looft de Heer met tambourijn en citerspel
Leren
... om op zoek te gaan naar de waarheid!
Dienen
Je inzetten voor anderen
Ontmoeten
Echte vrienden maken om samen op weg te gaan
Weekschema Eucharistievieringen
Zondag 10.00 uur Hoogmis
Zondag 12.00 uur H. Mis
Maandag 19.00 uur
Dinsdag 19.00 uur
Woensdag   9.00 uur & 19.00 uur
Donderdag 19.00 uur
Vrijdag   9.00 uur & 19.00 uur
Zaterdag 19.00 uur (Vooravond)
vrijdag, 01 december 2017 00:00

Uitnodiging meditatief concert

Maandag 11 december vindt een gebedsavond, een meditatief concert, plaats. De avond wordt muzikaal begeleid door Joost Raymakers (cello), Cecilia Raymakers-Lee (orgel) en Thomasz Plusa (viool) en er wordt onder meer Bach, Händel en Massenet gespeeld. Er is ook ruimte voor stilte, bijbel en gebed.
Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd die voor de Adventsactie Lumen Valley, Togo lumenvalley.org/vastenactie2017 zal zijn.
Om 20 uur in de Gerardus Majella kerk. Lees hier meer.

Gepubliceerd in Utrecht
vrijdag, 01 december 2017 00:00

Nieuwe Sitio

Een nieuwe editie van ons parochieblad is uit. Deze kersteditie is gewijd aan het thema: Emmanuel 'God met ons'.
U vindt hierin ook een artikel van onze broeder Eloi, die onlangs naar Frankrijk is vertrokken.
U leest hem hier.

Gepubliceerd in Utrecht
vrijdag, 05 mei 2017 14:57

Podium - Benefietconcert

Leerhuis - zondag 21 mei 2017 – 12.30 en 14.00 uur

Ons koor heeft behoefte aan een beter podium zodat de opstelling meer recht doet aan hun functie in de eredienst Om dit te bekostigen worden o.a. twee benefiet-concerten gegeven door Sonja Roskamp en Cecilia Raymakers. De redactie van de Sitio had een gesprek met hen.

Hoewel de meeste mensen in de kerk je wel kennen is het misschien leuk als je jezelf even kort introduceert.

Sonja: Ik ben dit jaar alweer 5 jaar dirigent en kerkmusicus in de Gerardus Majella. Ik heb kerkmuziek gestudeerd en ben afgestudeerd op het conservatorium Utrecht voor solozang. Cecilia: Ik heb mijn opleiding voor orgel, piano en kerkmuziek in Zuid- Korea en Rome gedaan. Sinds 2001 ben ik de organist van onze kerk en vaste begeleider van de Capella Majellana. Naast orgel, werk ik ook graag als pianist.
De mensen kennen ons in de parochie als dirigent en organist, maar we vertolken ook graag samen het klassieke lied. En samen musiceren is voor ons werkelijk een feestje. De concertjes vinden plaats in het Leerhuis, omdat de inhoud van de liederen niet religieus is. We wilden de mensen eens iets anders laten horen dan ze van ons gewend zijn.

Waarom is aanpassing van het koorpodium nodig?

Het koor heeft in de laatste jaren een andere samenstelling gekregen. Van de 25 leden die er waren toen ik dirigent werd, zijn er nog 13 over. Maar er zijn ook17 nieuwe leden bij gekomen, en het koor is gemiddeld jonger geworden. Er zit dus vooruitgang in! Maar nu is er onvoldoende plaats om een goede kooropstelling te maken. Ook is het podium wat gevaarlijk omdat het ongelijk is en bovendien kraakt het. De koorleden willen meer kunnen deelnemen aan de Eucharistie door b.v. de gebedshouding (knielen) te kunnen aannemen.

Wat gaan jullie zingen en spelen?

Wij gaan liederen uitvoeren van Schumann, Poulenc en Schubert. Het wordt een afwisselend programma van hooguit 45 minuten, en niet saai hoor! Daar zorgen we wel voor, want we willen natuurlijk zoveel mogelijk publiek trekken. De opbrengst wordt volledig besteed voor het podium; wij werken belangeloos mee. Wij geven het concert 2x, namelijk om 12.30 uur en nog een keer om 14.00 uur.

Voor wie zijn de concerten bedoeld?

Iedereen mag uiteraard komen, van binnen en buiten de parochie. Maak zoveel mogelijk reclame. Er worden wel vooraf kaarten verkocht à € 10 euro (incl consumptie) omdat we het publiek moeten verdelen over de 2 concerten. Mocht er onvoldoende plaats zijn, geen probleem! dan zijn Cecilia en ik bereid om nog een concert om 15.30 uur te geven, graag zelfs!

De kaarten zijn verkrijgbaar bij het secretariaat, of bij het koor, ook bij Cecilia en Sonja. En op de dag zelf in het Leerhuis. Alleen bij het secretariaat kan je ook per e-mail kaarten reserveren.

Wij hopen natuurlijk op een grote belangstelling uit de parochie. Want echt, het is nodig om het podium snel te realiseren.

Hoeveel geld willen jullie ophalen met dit initiatief?

Wij hopen op 2 volle zalen en daarmee 2.000 euro op te halen. We hopen van harte dat koor en parochianen meehelpen om dat voor elkaar te krijgen. Er staat op die zondagmiddag ook nog een collecteschaal voor wat extra’s.

Gepubliceerd in GM
maandag, 14 november 2016 10:46

Kloosterroeping? Kom en zie!

Dit roepingenweekend van de Broeders en Zusters van Sint Jan biedt je de mogelijkheid om een weekend mee te leven met de Broeders van Sint Jan. Door middel van inleidingen, gebed en persoonlijk gesprek zullen de sprekers je helpen de juiste vragen te stellen bij het ontdekken en onderscheiden van een religieuze roeping.Het weekend staat open voor iedereen die nadenkt over het leven in een klooster. De inleidingen worden verzorgd door apostolische zusters en broeders van Sint Jan.

Er zal genoeg ruimte zijn om vragen te stellen en in persoonlijke gesprekken op het pad van Gods plan voor je leven te komen! 

Gepubliceerd in Nieuws
woensdag, 09 november 2016 12:05

Eerste Heilige Communie voorbereiding

Eerste Heilige Communie voorbereiding "Open je hart voor Jezus"

 De Eerste Communie ontvangen is niet zomaar iets - dat vraagt een goede voorbereiding. Op die manier wordt deze dag ook echt tot een groot feest met een blijvende waarde voor kinderen en ouders. Wanneer kinderen een sacrament ontvangen is dat niet alleen een aangelegenheid van de Kerk of van de school - het is juist belangrijk als ook de ouders er met hun kinderen over kunnen praten en achter deze nieuwe stap in het leven van hun kinderen staan. Daarom willen we graag zowel de kinderen als de ouders goed voorbereiden. Als thema hebben we gekozen: Open je hart voor Jezus. In de Eerste Communie zullen de kinderen Jezus zelf ontvangen, maar eigenlijk geldt dit motto voor iedere dag in je leven, voor jong en oud: Als we samen met Jezus gaan, wordt ons leven pas echt waardevol!

De Eerste Heilige Communie voorbereiding gaat van start in januari. 

LET OP!! DE UITERSTE OPGAVEDATUM VOOR DE EERSTE H. COMMUNIE IS 1 JANUARI 2017 MAAR HET BESTE IS ALS DE KINDEREN EERDER AL AANSLUITEN! 

Voor meer informatie klik hier.

Gepubliceerd in GM
zaterdag, 29 oktober 2016 22:40

Preek op het feest van de H. Gerardus Majella

Broeders en zusters,

Wij vieren de Heilige Gerardus. Wij zien hem op het priesterkoor met het kruis in zijn handen, dat hij omarmt. En op het schilderijtje dat wij op de voorkant van onze boekjes hebben gaat het nog verder, daar zie je hem op een tedere manier naar het kruis kijken. Hij was, zou je kunnen zeggen, verliefd geraakt op het kruis. Ten eerste natuurlijk omdat hij in het kruis de Verlosser gezien heeft, Christus, die zijn leven voor hem gegeven had. Maar dan ook omdat hij zelf ook deelgenoot werd van het kruis, dat hij zelf moest dragen. Wij kennen het verhaal waarin over hem een vals getuigenis wordt uitgesproken en hem wordt geweigerd de H. Communie te ontvangen, een hele tijd, totdat het weer goed kwam. Zo zijn er veel momenten in zijn leven geweest waar hij het kruis heeft gedragen.

Gepubliceerd in GM
U bevindt zich hier: Home Gemeenschap Nieuws
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Login GM