Vieren
Looft de Heer met tambourijn en citerspel
Leren
... om op zoek te gaan naar de waarheid!
Dienen
Je inzetten voor anderen
Ontmoeten
Echte vrienden maken om samen op weg te gaan
Weekschema Eucharistievieringen
Zondag 10.00 uur Hoogmis
Zondag 12.00 uur H. Mis
Maandag 19.00 uur
Dinsdag 19.00 uur
Woensdag   9.00 uur & 19.00 uur
Donderdag 19.00 uur
Vrijdag   9.00 uur & 19.00 uur
Zaterdag 19.00 uur (Vooravond)

Welkom bij de Gerardus Majella parochie

In de Heilige Gerardus Majella parochie staat Jezus centraal. Daarom vieren we dagelijks Heilige Mis. Wij willen leven als een gemeenschap van kinderen van God, verenigd door de Heilige Geest, een familie binnen de grote familie van de wereldkerk. Ze is vernoemd naar een Italiaanse kloosterling die in de achttiende eeuw leefde.

De broeders van Sint Jan en de hele parochiegemeenschap heten u van harte welkom!

maandag 19 juni 2017 00:00

Traditiegetrouw zullen we het parochieseizoen afsluiten met een barbecue. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom!
Komende zondag 25 juni om 17.00 uur staan de barbecues voor u klaar, geheel verzorgd door de familie van Maarseveen.
De kosten bedragen €10,- per volwassene. Meld u aan via het secretariaat (030-2931474 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

De dagbedevaart naar Heiloo 24 juni hebben we verzet naar zaterdag 16 september. In juni blijken er al teveel activiteiten gepland te staan en omdat we graag met een grote groep op bedevaart gaan, jong en oud, hebben we besloten de dag te verplaatsen. Zet het in uw agenda! Verdere informatie volgt..

maandag 19 juni 2017 00:00

Het AD HOC koor op zondag 25 juni !!!!!

Het AD HOC koor repeteert niet op een extra avond, alleen voorafgaande aan de Mis.
Iedereen die wil kan meezingen, er is geen leeftijdsgrens, dus ook kinderen zijn welkom.
Het gaat niet om kwaliteit, maar om met elkaar te zingen, God Lof!
We spreken zondag om 09.15 uur in de kerk af.
We repeteren dan een half uur.
En we zingen de Mis om 10.00 uur.
(Je moet zelf je muziek uitprinten op onderstaande site en dit zondag meenemen !)

Studeren?

Wil je je partij studeren?
Dirigente Sonja heeft hiervoor een parochiesite, zodat je de muziek zelf kan printen en eventueel van te voren al kan instuderen.
klik hier voor meer informatie.
Want… in één halfuurtje zetten we de viering op de rails.

Na het afgelopen zangweekend te Utrecht in januari o.l.v. Jean Christophe Candau waren er velen die vroegen om niet weer een heel jaar te hoeven wachten voor het volgende weekend.
Vrijdag 7 t/m zondag 9 juli 2017 is het zover.
Dan zal Jean Christophe – en nu samen met een assistente Iliana Ortiz, een Mexicaanse met een eveneens prachtige stem – met ons vaste gezangen van een H Mis en andere oude sacrale liederen instuderen om op zondag 9 juli gezamenlijk de H Mis te zingen.
Folders liggen achter in de kerk of klik hier voor meer informatie.

vrijdag 09 juni 2017 00:00

Op 90-jarige leeftijd is onze mede-parochiaan Jan Broekman overleden. De uitvaart zal plaatsvinden op donderdag 15 juni om 11.00 uur in onze kerk. U bent hiervoor van harte uitgenodigd, zodat we Jan ook als parochie nabij zijn.
Aanstaande woensdagavond zal na de H. Mis van 19.00 uur het rozenhoedje voor hem gebeden worden. Laten we Jan en zijn nabestaanden opnemen in onze gebeden.

Op 1 juli wordt br Jan Maria priester gewijd! Een aantal parochianen zal er bij aanwezig zijn. En we willen br Jan Maria graag samen als parochie een cadeau geven, namelijk een 'reisset' om de Eucharistie te vieren. Zo’n set bestaat uit een kelk, een pateen, kannetjes voor water en wijn, kaarsenhoudertjes, een doosje voor hosties, kortom alles wat er nodig is bij de viering van de Eucharistie.
Als u ook mee wilt doen, maak dan uw bijdrage over op het rekeningnummer van de parochie, NL27 INGB 0000 2659 93, onder vermelding van 'cadeau br Jan Maria'. U kunt ook uw bijdrage contant, in een envelopje, afgeven of in de brievenbus van de pastorie doen. Zet dan wel even uw naam er bij zodat we uw naam ook op de kaart kunnen zetten!

93905436st john vianney vitrail jpg

Op 1 juli zullen br. Johannes-Pio van onze priorij in Den Haag en br. Jan-Maria die in Utrecht twee jaar lang stage liep tot priester gewijd worden. De priesterwijdingen zullen in Ars plaats vinden, waar de heilige pastoor van Ars, Jean-Marie Vianney leefde. Laten we bidden voor onze broeders opdat ze heilige priesters mogen zijn!

UPDATE Programma:

  • Vertrek op vrijdagochtend 30 juni vanuit Utrecht en Den Haag. We overnachten in Rimont.
  • Zaterdag vanuit Rimont naar Ars voor de wijdingsmis die om 10:30 begint gevolgd door een feestelijke maaltijd. Daarna weer terug naar Rimont.
  • Zondag vanuit Rimont naar Banneux waar we rond 16:00 de Eerste H. Mis van broeder Johannes-Pio vieren, gevolgd door een feestelijke maaltijd.
  • Daarna vertrekken we weer terug naar Nederland waar we rond half 10 weer terug aankomen.

Kosten: 145 € per persoon.

  • Inclusief reiskosten en overnachting en de maaltijd in Rimont.
  • Voor de maaltijden op vrijdag en zondag tijdens de reis kunt u zelf iets meenemen of kopen.

SPECIAAL INFO VOOR UTRECHT (GEWIJZIGD!):

Vanuit Utrecht zullen we zondag in Semur bij de Apostolische zusters blijven om daar de eerste Heilige Mis van br. Jan Maria mee te vieren - naar de lunch zullen we terugreizen naar Nederland en laat 's avonds in Utrecht terug zijn (rond 23.00 uur).

Voor inschrijvingen klik hier.

 

U bevindt zich hier: Home H. Gerardus Majella parochie
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Login GM