Vieren
Looft de Heer met tambourijn en citerspel
Leren
... om op zoek te gaan naar de waarheid!
Dienen
Je inzetten voor anderen
Ontmoeten
Echte vrienden maken om samen op weg te gaan
Weekschema Eucharistievieringen
Zondag 10.00 uur Hoogmis
Zondag 12.00 uur H. Mis
Maandag 19.00 uur
Dinsdag 19.00 uur
Woensdag   9.00 uur & 19.00 uur
Donderdag 19.00 uur
Vrijdag   9.00 uur & 19.00 uur
Zaterdag 19.00 uur (Vooravond)

Welkom bij de Gerardus Majella parochie

In de Heilige Gerardus Majella parochie staat Jezus centraal. Daarom vieren we dagelijks Heilige Mis. Wij willen leven als een gemeenschap van kinderen van God, verenigd door de Heilige Geest, een familie binnen de grote familie van de wereldkerk. Ze is vernoemd naar een Italiaanse kloosterling die in de achttiende eeuw leefde.

De broeders van Sint Jan en de hele parochiegemeenschap heten u van harte welkom!

zondag 19 februari 2017 00:00

In de vastentijd, te beginnen op Aswoensdag, is er iedere woensdagavond om 20.00 uur Lectio Divina in het leerhuis.
Speciaal de mensen die dit nog niet kennen nodigen wij van hart uit om een keer mee te doen; het is ook een goede voorbereiding op de Goede Week en Pasen.

Met onze parochie gaan we op bedevaart naar Fatima van 10 tot 15 juni 2017. We gaan met de Bisdom Bedevaart Utrecht mee.
Op vrijdag 3 maart zal om 20.00 uur een informatie avond gegeven worden door Vicaris Cornelissen en Ben Lokate in het Leerhuis.
De kosten van de Bedevaart zijn € 895,00.
Mocht u al weten dat u mee wilt gaan of wilt u informatie over de Bedevaart hebben kunt u contact opnemen met Marjolein Kamer tel. 035-7513816 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of Anty Raymakers tel. 030-6561236 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

zaterdag 11 februari 2017 00:00

Met Pinksteren 2017 (4 juni) gaan we weer met de broeders van Utrecht en Den Haag naar Paray-le-Monial voor het grote familiefeest, waarbij de geloften en de inkledingen plaatsvinden. Ook dit jaar zullen er waarschijnlijk Nederlandse broeders hun eeuwige gelofte doen.
Het organiseren van deze reis vraagt best wel veel voorbereiding, omdat het ook gelijk een bedevaart van maken. Het vertrek is op donderdagmorgen 1 juni en de terugkomst op maandagavond (2de Pinksterdag).
Graag willen we zo spoedig mogelijk weten hoeveel mensen er ongeveer mee gaan vanuit Utrecht. Ook in verband met het huren van een of meer kleine busjes. Daarom vragen we om u (voorlopig) aan te melden als u interesse heeft om mee te gaan.
Graag aanmelden op de mail van het Thomas a Kempis Leerhuis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op de mail van Gerda Verwer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

vrijdag 10 februari 2017 00:00

Op maandag avond 27 februari a.s. zal Luisa Sesino, de Italiaanse iconografe en kenner van Christelijke kunst en de Kerkvaders, in het Leerhuis een avond houden over het onderwerp:
’De veertigdagentijd in het licht van de Verrijzenis', 'een herbronning van ons geloof aan de hand van christelijke kunst, vooral uit de eerste 12 eeuwen van onze kerkgeschiedenis'.

Luisa Sesino zal het weekend ervóór, dus van 23-25 februari een retraite hierover geven in Helvoirt (vlakbij Den Bosch). klik hier voor meer informatie

De katholieke missieorganisatie Fidesco Nederland organiseert zaterdag 4 maart 2017 (vanaf 9.30 uur) een informatiedag in het Thomas a Kempis Leerhuis, Broerestraat 12 in Utrecht. Denk jij er wel eens over na om jouw professionele kennis en kunde te delen met mensen in ontwikkelingsgebieden, kom dan naar deze gratis dag. klik hier voor meer informatie.

vrijdag 03 februari 2017 00:00

Een nieuwe editie van Sitio, ons parochieblad, is uit. Het thema van deze Sitio is 'Jezus Navolgen' en bevat artikelen over de onderwerpen die te maken hebben met leven, dood en verrijzenis.
U leest hem hier.

zondag 29 januari 2017 00:00

Op de website vindt u nu ook de begroting van 2017 met een begeleidende brief van onze penningmeester.
Lees hier de brief van de penningmeester.

U bevindt zich hier: Home H. Gerardus Majella parochie
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Login GM