Vieren
Looft de Heer met tambourijn en citerspel
Leren
... om op zoek te gaan naar de waarheid!
Dienen
Je inzetten voor anderen
Ontmoeten
Echte vrienden maken om samen op weg te gaan
Weekschema Eucharistievieringen
Zondag 10.00 uur Hoogmis
Zondag 12.00 uur H. Mis
Maandag 19.00 uur
Dinsdag 19.00 uur
Woensdag 9.00 uur & 19.00 uur
Donderdag 19.00 uur
Vrijdag 9.00 uur & 19.00 uur
Zaterdag 19.00 (Vooravond)

Welkom bij de Gerardus Majella parochie

In de Heilige Gerardus Majella parochie staat Jezus centraal. Daarom vieren we dagelijks Heilige Mis. Wij willen leven als een gemeenschap van kinderen van God, verenigd door de Heilige Geest, een familie binnen de grote familie van de wereldkerk. Ze is vernoemd naar een Italiaanse kloosterling die in de achttiende eeuw leefde.

De broeders van Sint Jan en de hele parochiegemeenschap heten u van harte welkom!

zaterdag 08 oktober 2016 16:14

Vrijdag 14 oktober start de Johannes Academie met drie cursus avonden (14, 21 en 28 oktober) over de apostolische postsynodale exhortatie van Paus Francisus 'De vreugde van de liefde', over de liefde in het gezin.
De 1e avond spreekt pater Ignatius Maria, vrijdag avond 21 oktober spreken Bert en Gabriella Buirma en de laatste avond op 28 oktober zal worden verzorgd door dr. Marielle Wulf.
U bent van harte uitgenodigd om naar deze lezingen te komen. Ze vinden plaats in het Thomas a Kempis Leerhuis, om 20.00 uur.

Lees hier een bespreking die de heer J.A. Raymakers eerder dit jaar heeft gegeven over dit onderwerp.

woensdag 05 oktober 2016 09:50

De Nieuwe Sitio is uit. Het thema van deze Sitio is de vreugde van de liefde, de betekenis van het huwelijk en het gezin als een bron van door God geschonken vreugde.
U leest hem hier.

4 oktober, 19.00, Het Thomas a Kempis Leerhuis, Broerestraat 12, 3532CP, Utrecht.

De jaarcursus biedt een tweejarig programma dat de verschillende domeinen van de realistische filosofie en de christelijke theologie omvat. Door een combinatie van onderricht, tekststudie, discussie, schrijven en het stimuleren van een individuele zoektocht biedt de JohannesAcademie een levendige en uitgebreide doorlopende vorming. Het is mogelijk om alleen filosofie of theologie te volgen, maar het programma biedt ook juist een waardevolle combinatie van beide disciplines.

Hieronder vindt u alle informatie over inhoud en timing.

woensdag 13 juli 2016 00:00

In september organiseert de VNB een bedevaart voor weduwen & weduwnaars naar Lourdes met de TGV. Datum 17 t/m 23 september.

Tevens organiseren zij van 14 t/m 19 november een bedevaart naar Rome ter gelegenheid van de afsluiting van het jaar van Barmartigheid. Het belooft een mooi progamma te worden.
Dinsdag 15 november zal er een Nederlandse dag gehouden worden in aanwezigheid van Paus Franciscus. De verwachting is dat er zo’n 1500 Nederlanders aanwezig zullen zijn.

Voor meer informatie kunt u hier kijken:

Voor informatie betreffende beide reizen kunt u ook mailen of bellen naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06 - 461 84 615.

De Stichting Bisschoppelijke Vastenactie houdt deze week een extra campagne voor de vluchtelingen in Jordanië.
U kunt hiervoor een bedrag overmaken op bankrekeningnummer NL38INGB0002010534 van Stichting BVA onder vermelding van Vluchtelingen.
Wilt u meer weten over deze actie kunt u kijken op www.stichtingbva.nl
vrijdag 20 mei 2016 00:00

Graag willen we de volkszang in de Gerardus Majella verbeteren. Daarom is er (vaak) op de vierde zondag van de maand een viering met een cantor, waar het volk wordt gevraagd om mee te zingen. Vind je het moeilijk om de nieuwe muziek mee te zingen? Wil je graag ondersteuning om het beter en sneller te leren?
Op de website van Sonja Roskamp vind je nu studiemateriaal voor de nieuwe Kloostermis, die we voorlopig gaan zingen op zo’n cantorzondag.
Het is zelfs een vierstemmige mis, dus je mag ook je eigen partij instuderen.
Maar….. deze website is voor iedereen, dus ik nodig voornamelijk de parochianen uit die van zichzelf zeggen niet muzikaal te zijn om het eens te proberen!
Het adres is: www.sonjaroskamp.nl/gerardus
Veel plezier!
Namens pastoor Ignatius Maria,
Sonja Roskamp

U bevindt zich hier: Home H. Gerardus Majella parochie
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Login GM