Vieren
Looft de Heer met tambourijn en citerspel
Leren
... om op zoek te gaan naar de waarheid!
Dienen
Je inzetten voor anderen
Ontmoeten
Echte vrienden maken om samen op weg te gaan
Weekschema Eucharistievieringen
Zondag 10.00 uur Hoogmis
Zondag 12.00 uur H. Mis
Maandag 19.00 uur
Dinsdag 19.00 uur
Woensdag   9.00 uur & 19.00 uur
Donderdag 19.00 uur
Vrijdag   9.00 uur & 19.00 uur
Zaterdag 19.00 uur (Vooravond)

Welkom bij de Gerardus Majella parochie

In de Heilige Gerardus Majella parochie staat Jezus centraal. Daarom vieren we dagelijks Heilige Mis. Wij willen leven als een gemeenschap van kinderen van God, verenigd door de Heilige Geest, een familie binnen de grote familie van de wereldkerk. Ze is vernoemd naar een Italiaanse kloosterling die in de achttiende eeuw leefde.

De broeders van Sint Jan en de hele parochiegemeenschap heten u van harte welkom!

vrijdag 24 maart 2017 00:00

Zondag 2 april wordt de H. Mis van 10.00 uur muzikaal ondersteund door de Utrechtse Vrouwen Schola. De Utrechtse Vrouwen Schola bestaat uit circa tien vrouwen; op het repertoire staat voornamelijk gregoriaans. De schola is opgericht in oktober 1987 door musicologe Ike de Loos en Franciscanes, docente en dirigente zr. Marie-Louise Egbers; deze laatste had gedurende de eerste negen jaar de muzikale leiding. Zij is er met de schola in geslaagd de schoonheid van het gregoriaans gezongen door vrouwen, onder de aandacht te brengen.
Na Marie-Louise dirigeerden achtereenvolgens dirigent-organist Norbert Bartelsman en Ike de Loos (+ maart 2010) de schola. Sinds maart 2011 wordt de schola geleid door Arnoud Heerings, HKU docent gregoriaans, liturgie en geschiedenis van de klassieke muziek, en tevens als dirigent/zanger verbonden aan diverse koren en ensembles.
We heten hen van harte welkom!
Meer informatie: http://utrechtsevrouwenschola.dyndns.org en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

donderdag 23 maart 2017 00:00

Op Palmzondag, 9 april is er alleen een Mis om 10.00 uur en GEEN Mis om 12 uur.

zondag 05 maart 2017 00:00

Kardinaal Eijk heeft een Vastenboodschap gepubliceerd ten behoeve van de Veertigdagentijd. In zijn brief, getiteld ‘De gunstige tijd’, pleit de kardinaal voor het zoeken naar stilte om de stem van God in ons geweten, hart en ziel te horen. Om zo onze band met God en onze naaste(n) te verdiepen en zo nodig te herstellen.
Lees hier de Vastenboodschap

zondag 19 februari 2017 00:00

In de vastentijd, te beginnen op Aswoensdag, is er iedere woensdagavond om 20.00 uur Lectio Divina in het leerhuis.
Speciaal de mensen die dit nog niet kennen nodigen wij van hart uit om een keer mee te doen; het is ook een goede voorbereiding op de Goede Week en Pasen.

zaterdag 11 februari 2017 00:00

Met Pinksteren 2017 (4 juni) gaan we weer met de broeders van Utrecht en Den Haag naar Paray-le-Monial voor het grote familiefeest, waarbij de geloften en de inkledingen plaatsvinden. Ook dit jaar zullen er waarschijnlijk Nederlandse broeders hun eeuwige gelofte doen.
Het organiseren van deze reis vraagt best wel veel voorbereiding, omdat het ook gelijk een bedevaart van maken. Het vertrek is op donderdagmorgen 1 juni en de terugkomst op maandagavond (2de Pinksterdag).
Graag willen we zo spoedig mogelijk weten hoeveel mensen er ongeveer mee gaan vanuit Utrecht. Ook in verband met het huren van een of meer kleine busjes. Daarom vragen we om u (voorlopig) aan te melden als u interesse heeft om mee te gaan.
Graag aanmelden op de mail van het Thomas a Kempis Leerhuis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op de mail van Gerda Verwer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

vrijdag 03 februari 2017 00:00

Een nieuwe editie van Sitio, ons parochieblad, is uit. Het thema van deze Sitio is 'Jezus Navolgen' en bevat artikelen over de onderwerpen die te maken hebben met leven, dood en verrijzenis.
U leest hem hier.

zondag 29 januari 2017 00:00

Op de website vindt u nu ook de begroting van 2017 met een begeleidende brief van onze penningmeester.
Lees hier de brief van de penningmeester.

U bevindt zich hier: Home H. Gerardus Majella parochie
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Login GM