GROEIEN IN GELOOF

Naar gelijkvoormigheid met Jezus

Bij de Gerardus Majella Parochie nodigen we je uit om een diepere verbinding met Jezus te ontdekken. Ons geloofsleven is niet alleen een kwestie van kennis, maar vooral een proces van innerlijke groei en vorming naar het voorbeeld van Christus.

Geloofsverdieping is een proces van hartverandering, waarin we steeds meer gelijkvormig worden aan Jezus. Het gaat niet om het opbouwen van theoretische kennis, maar om een transformatie van ons innerlijk. Jezus nodigt ons uit om Zijn zachte en nederige juk te dragen, zodat we rust vinden en leren om in Zijn voetsporen te treden. Door innerlijke hervorming en geestelijke groei kunnen we de liefde, vreugde en vrede ervaren die voortkomen uit een leven met Hem.

In onze parochie bieden we activiteiten en begeleiding die je helpen om stap voor stap die groei door te maken. Samen kunnen we steeds meer op Jezus gaan lijken en ontdekken wat het betekent om vanuit Zijn kracht te leven. Iedereen is welkom om mee te doen, ongeacht waar je staat in je geloof.

Wat zou voor u een eerste stap in de geloofsverdieping kunnen zijn?

IK GELOOF

Geloofsvorming en uitwisseling voor volwassenen

Deze bijeenkomsten biedt de gelegenheid om samen na te denken over geloof, ervaringen te delen en elkaar te ontmoeten in een open en warme sfeer. Het is een moment van geloofsvorming en uitwisseling, waar iedereen welkom is om te luisteren en te delen.

CATHOLICISM

Een unieke reis door de werled van het katholieke geloof

Deze cursus, gebaseerd op de inspirerende lessen van Bisschop Robert Barron, biedt een diepgaande verkennin van het katholieke geloof, waarin de schoonheid, weisheid en traditie van de Kerk tot leven komen. Door middel van indrukwekkende videobeelden, krachtige reflecties en heldere uitleg, neemt Bisschop Barron ons mee op een wereldwijde reis naar de kern van ons geloof.

Wil je weten waar ons geloof om draait, kom dan langs bij een van onze SYCAMORE-AVONDEN:

De Sycamore-avonden bieden jou de mogelijkheid om het katholieke geloof te ontdekken op een vrijblijvende manier en door middel van gesprekken te onderzoeken waarom het geloof relevant is voor ons leven nu.

MARRIAGE COURSE

Wanneer maken jullie tijd voor elkaar?

De Marriage Course is een serie van 7 leuke en romantische date nights mét inhoud. Tijdens deze avondjes uit krijg je meer inzicht in jezelf, je partner en jullie relatie.

KATHOLIEK WORDEN ?

Per jaar worden in Nederland zo rond de 1000 volwassenen katholie. De Rooms-Katholieke Kerk is de oudste en grootste christelijke Kerk ter wereld met ongeveer 1,4 miljard mensen.

U kunt zich op elke leeftijd aansluiten bij de Katholieke kerk. De officiële opname in de katholieke kerk gebeurt op verschillende manieren, afhankelijk van uw voorgeschiedenis. Het proces waardoor volwassenen worden opgenomen in de Katholieke Kerk zijn de zogenaamde initiatieriten. De initiatie is verbonden aan drie sacramenten: het H. Doopsel, het H. Vormsel en de eerste H. Communie of Eucharistie.

Bent u al gedoopt dat hoeft dit natuurlijk niet nogmaals gedaan te worden. Bent u nog niet gedoopt dan verloopt de opname normaal gesproken in een aantal fases. De Paasnacht is bij uitstek de nacht voor de Doop, maar dit kan ook op een ander moment in het jaar.