Vieren
Looft de Heer met tambourijn en citerspel
Leren
... om op zoek te gaan naar de waarheid!
Dienen
Je inzetten voor anderen
Ontmoeten
Echte vrienden maken om samen op weg te gaan
Weekschema Eucharistievieringen
Zondag 10.00 uur Hoogmis
Zondag 12.00 uur H. Mis
Maandag 19.00 uur
Dinsdag 19.00 uur
Woensdag   9.00 uur & 19.00 uur
Donderdag 19.00 uur
Vrijdag   9.00 uur & 19.00 uur
Zaterdag 19.00 uur (Vooravond)

Voorjaarsmarkt

Voorjaarsmarkt

Van 24 maart 2018 10:00
tot 24 maart 2018 16:00
Activiteit downloaden

Locatie: Thomas a Kempis Leerhuis Broerestraat 12 , 3532 CP , Utrecht , NL

Op de voorjaarsmarkt kunt u cadeaus en hebbedingetjes voor een leuk prijsje kopen. Er zijn bollen, planten, paasstukjes, een loterij en ook de inwendige mens wordt niet vergeten. De opbrengst is ten behoeve van de vastenactie:

Ondersteuning Vakopleiding Rietdekker in TOGO, Afrika

Steun aan een opleidingsproject voor het vak van riet-dakdekker in het noorden van Togo. Dit is een onderdeel van een ontsluitingsproject Lumen Valley, dat geleid wordt door de Broeders van St. Jan. Het is gericht op het scheppen van werkgelegenheid en opleidingsmogelijkheden.

De Broeders van St. Jan beheren daar een centrum dat onderzoek doet naar de mogelijkheden van het gebruik van traditionele bouwmethoden, waaronder het maken van daken van stro. Dat is goedkoop, duurzaam, isolerend en ecologisch.

Het riet dat voor het stro gebruikt wordt is in overvloed aanwezig. Het moet alleen geoogst, bewerkt en gebruikt worden. Helaas zijn er te weinig mensen die dat vak beheersen om aan de vraag naar de bouw van allerlei gebouwen te voorzien en er is zeer veel werkeloosheid.

Wij zouden dus niet alleen dit bouwmateriaal en deze techniek weer hun plaats willen geven in de streek, maar tegelijkertijd weer een tak van ambachtelijke activiteit van de grond willen krijgen, die het mogelijk maakt om arbeidsplaatsen te creëren voor de jonge werkelozen van de regio.


2018-03-24 10:00:00
2018-03-24 16:00:00
U bevindt zich hier: Home Actueel Activiteitenkalender Voorjaarsmarkt
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Login GM