Vieren
Looft de Heer met tambourijn en citerspel
Leren
... om op zoek te gaan naar de waarheid!
Dienen
Je inzetten voor anderen
Ontmoeten
Echte vrienden maken om samen op weg te gaan
Weekschema Eucharistievieringen
Zondag 10.00 uur Hoogmis
Zondag 12.00 uur H. Mis
Maandag 19.00 uur
Dinsdag 19.00 uur
Woensdag   9.00 uur & 19.00 uur
Donderdag 19.00 uur
Vrijdag   9.00 uur & 19.00 uur
Zaterdag 19.00 uur (Vooravond)

'Verhef je hart, niet je telefoon!' - Lezing door Sam Goyvaarts

'Verhef je hart, niet je telefoon!' - Lezing door Sam Goyvaarts

Van 06 februari 2020 20:00
tot 06 februari 2020 22:00
Activiteit downloaden

Locatie: Rafaelkerk Lichtenburghdreef 4, Utrecht

Lezing voor Utrechtse parochies in het kader van het Jaar van de Eucharistie

‘Verhef je hart, niet je telefoon!’Zo sprak paus Franciscus de menigte toe op het Sint-Pietersplein tijdens één van zijn toespraken over de Mis. Deze toespraken werden vertaald naar het Nederlands, bestudeerd en van commentaar voorzien door Samuel Goyvaerts.

De Katholieke parochies van Utrecht (Licht van Christus, Gerardus Majella, Salvator, St. Ludgerus en St. Martinus) vonden Sam Goyvaerts bereid een inleiding te verzorgen op het denken van paus Franciscus over de Eucharistie en de betekenis en het belang van het samenkomen rond het Woord en de tafel. De Eucharistie behoort tot de kern van het katholieke geloofsleven, maar toch ervaren vele mensen van zowel binnen als buiten de kerk dit sacrament in toenemende mate als onbegrijpelijk, voorbijgestreefd of zelfs irrelevant.

Deze avond kan een (her)ontdekking zijn voor allen die geïnteresseerd zijn in dit eeuwenoude ritueel. In dit jaar van de eucharistie in het Aartsbisdom Utrecht vormt het een kans om het verstaan en de beleving ervan te verdiepen.

U bent van harte welkom op donderdag 6 februari 2020 in de Rafaelkerk, Lichtenberghdreef 4, Utrecht (Overvecht). Aanvang programma 20.00 uur – inloop vanaf 19.30 uur. Toegang vrij – vrijwillige bijdrage welkom.


Samuel Goyvaerts (1986, Genk, België) is docent liturgiewetenschappen aan de Tilburg School of Catholic Theology. Naast doceren doet hij onderzoek naar de Liturgische Beweging en de liturgiehervorming in de 20ste eeuw. Hij probeert daarbij een evenwicht te zoeken tussen theologie, liturgie en de hedendaagse kerkelijke praktijk.Rafaelkerk, Lichtenberghdreef 4 (Overvecht). Bij de kerk is ruime parkeergelegenheid. Openbaar vervoer: Buslijn 6, halte Landskroondreef, vandaar 3 minuten naar de kerk.

2020-02-06 20:00:00
2020-02-06 22:00:00
U bevindt zich hier: Home Actueel Activiteitenkalender 'Verhef je hart, niet je telefoon!' - Lezing door Sam Goyvaarts
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Login GM