Vieren
Looft de Heer met tambourijn en citerspel
Leren
... om op zoek te gaan naar de waarheid!
Dienen
Je inzetten voor anderen
Ontmoeten
Echte vrienden maken om samen op weg te gaan
Weekschema Eucharistievieringen
Zo 8.15 uur 10.00 uur 12.00 uur
  14.30 uur (Engels) 16.00 uur
(indien alles volgeboekt 19.00 uur)
Ma     19.00 uur
Di     19.00 uur
Wo   9.00 uur 19.00 uur
Do     19.00 uur
Vr   9.00 uur 19.00 uur
Za (vooravond) 19.00 uur

Lectio divina

In de Lectio divina lezen we gezamenlijk, in kleine groepen het Woord van God in de H. Schrift en delen we met elkaar wat het voor ons betekent.
Afhankelijk van het aantal aanwezigen verdelen we ons in groepjes van 5-8 mensen. De lezingen uit het misformulier van de komende zondag worden door een van de deelnemers aan de groep gelezen, waarna ieder voor zich nagaat en overweegt wat de tekst hem of haar te zeggen heeft. Ieder kan een opvallend woord of een zinsnede opperen en zo ontstaat een gesprek over de betekenis van de tekst en worden we door anderen attent gemaakt op aspecten die voor onszelf nog niet duidelijk waren. Ook zien we meer de samenhang tussen de lezingen onderling en de psalmtekst die voor de dag zijn aangegeven.
Deze manier van gezamenlijk actief Bijbellezen is bijzonder vruchtbaar.

We beoefenen haar speciaal tijdens de Advent en de Veertigdagentijd op woensdagavonden van 20.00 tot 21.30 uur in het Leerhuis.

Kijk op de activiteitenkalender voor de volgende bijeenkomsten.

U bevindt zich hier: Home Catechese Lectio Divina
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Login GM