Vieren
Looft de Heer met tambourijn en citerspel
Leren
... om op zoek te gaan naar de waarheid!
Dienen
Je inzetten voor anderen
Ontmoeten
Echte vrienden maken om samen op weg te gaan
Weekschema Eucharistievieringen
Zondag 10.00 uur Hoogmis
Zondag 12.00 uur H. Mis
Maandag 19.00 uur
Dinsdag 19.00 uur
Woensdag   9.00 uur & 19.00 uur
Donderdag 19.00 uur
Vrijdag   9.00 uur & 19.00 uur
Zaterdag 19.00 uur (Vooravond)
zaterdag, 16 maart 2019 00:00

Studiedag wetenschap en waarheid

Zaterdag 23 maart is een studiedag met p. François-Fréderic over de relatie tussen de moderne wetenschappelijke kennis en de waarheid. Er zal vertaling zijn van het Frans naar het Nederlands. Schrijf u in via de website van de broeders.

Gepubliceerd in Utrecht
vrijdag, 15 maart 2019 00:00

Lezing van de Joodse gemeenschap

Maandag 25 maart wordt er weer een lezing georganiseerd door Werkgroep Kerk & Israël.
Locatie: Leerhuis, Broerestraat 12, 3523 CP Utrecht
De spreker is mevrouw Tirtzah Middleton
Onderwerp: Uit Tenach: vervolg Exodus 34 + Ezechiël

Gepubliceerd in Utrecht
vrijdag, 15 maart 2019 00:00

Nieuw noodnummer

Onze Gerardus Majella parochie heeft een nieuw noodnummer: 06-86423254.
Dit nummer kunt u bellen in geval van dringende pastorale nood, ziekenzalving en ziekenzegening.

Gepubliceerd in Utrecht
vrijdag, 08 maart 2019 00:00

Vastenbrief kardinaal Eijk

Kardinaal Eijk heeft een Vastenboodschap gepubliceerd ten behoeve van de Veertigdagentijd, getiteld ‘De ongemakkelijke Waarheid’. In zijn brief wijst kardinaal Eijk erop dat “juist de verstilde Veertigdagentijd ons kan helpen de rijkdom van het gebedsleven te (her)ontdekken.” Lees hier de brief

Gepubliceerd in Utrecht
vrijdag, 08 maart 2019 00:00

Nieuwe Sitio

De nieuwe Sitio is weer uit, dit keer met het thema ‘Huiskerk’. Hierin is aandacht voor verschillende kleine groepen binnen onze parochie waarin het geloof wordt verdiept en waarin de deelnemers actief leerling van Jezus zijn. Van harte aanbevolen om mee te nemen. Exemplaren liggen achterin de kerk, of u leest hem hier.

Gepubliceerd in Utrecht

De zusters van Klooster Cenakel sturen hun jaarlijkse brief voor de Veertigdagentijd naar de vrienden van de communiteit. Ze vragen daarin aandacht voor de roeping tot heiligheid in de hedendaagse wereld en sluiten hiermee aan bij de apostolische exhortatie 'Wees blij en juich' uit 2018 van paus Franciscus. "Kijken we naar de heiligheid die aanwezig is in het geduld van Gods volk", zo citeren de zusters hem, "bij ouders, die hun kinderen met zoveel liefde opvoeden, bij mannen en vrouwen die hard werken voor het levensonderhoud van hun gezin, bij zieken en ouderen die blijven glimlachen. Heel vaak is de heiligheid te vinden naast onze deur: mensen die in ons midden wonen en daar Gods aanwezigheid weerspiegelen." Lees hier de brief.

Gepubliceerd in Utrecht
vrijdag, 08 maart 2019 00:00

Lentemarkt, zaterdag 6 april

Zaterdag 6 april is de jaarlijkse lentemarkt, van 10.30 tot 16 uur in het leerhuis. Ook op zondag 7 april, tijdens de koffie na de H. Mis, kunt u nog naar hartelust kopen. Er worden verschillende eigengemaakte producten verkocht.

De opbrengst is bestemd voor de vastenactie: Twee jaar geleden steunde onze parochie via de vastenactie het tehuis voor met HIV besmette weeskinderen in Pondicherry, India, dat geleid wordt door de Broeders van Sint Jan. Ook dit jaar willen wij u weer om uw steun vragen voor een project waarmee de zelfstandigheid van deze prachtige instelling vergroot en bestendigd kan worden. Want overheidssteun is er niet. Wel worden HIV-besmette baby’s (van wie de moeder AIDS had) door de overheid aan de zorgen van dit huis overgelaten. En de kosten van voeding en energievoorziening stijgen. Voor meer informatie, Klik hier.

Gepubliceerd in Utrecht

In 2014 nam paus Franciscus het initiatief om wereldwijd een bezinningsdag te houden op de 4e zaterdag in de 40-dagentijd: "24 uur voor de Heer", met als eerste doel: de persoonlijke relatie met God verdiepen, en als tweede doel: de relatie naar de medemens zuiveren.
In Utrecht zal het festival plaatsvinden in de H. Catharinakerk, aan de Lange Nieuwstraat. Omdat er ook nachtaanbidding is, zal voor deze gelegenheid, de nachtaanbidding van het Cenakel verplaatst worden naar de H. Catharinakerk (vredeskapel).
Aangezien onlangs bekend is gemaakt dat de H. Catharinakerk niet aan de eredienst zal worden onttrokken staat dit festival natuurlijk ook in het teken van grote dankbaarheid naar de Heer en zijn Moeder Maria! De H. Gerardus Majellaparochie sluit zich aan bij de binnenstadsparochie voor dit Festival. Klik hier voor meer informatie.

Gepubliceerd in Utrecht
donderdag, 28 februari 2019 15:48

Woord van de pastoor

br. Ignatius Maria woestijnEnkele weken geleden hebben we samen de 10-jarige aanwezigheid van de broeders in onze parochie gevierd. Het was een mooi moment van dankzegging voor alles wat de Heer in deze tijd heeft gedaan. We mogen vol hoop en verwachting naar de toekomst kijken – wetende dat Jezus ons zijn Heilige Geest heeft beloofd om samen Gods koninkrijk te helpen opbouwen.

Gepubliceerd in Utrecht
zaterdag, 16 februari 2019 00:00

Bedankbericht van St. Noa's family

Even een update over het zonne-energie project voor St.Noa’s Family.
Pater Piet Hooyschuur en ‘hoofd technische dienst’ Peter Yiga laten er geen gras over groeien en zijn gelijk aan de slag gegaan met het project. De offertes zijn opgevraagd, de opdracht vergeven en de aanleg is begonnen. De gemeenschappelijke zaal (die gebruikt wordt om als familie te eten, kerkdiensten te houden en gezamenlijk TV te kijken) en het aanliggende ‘naai atelier/opleidingsruimte’ zijn sinds vorige week voorzien van een solar-energy systeem. Iedereen in St. Noa’s is verwonderd dat het licht blijft branden als het staatsstroom netwerk ermee stopt. Dat staats-netwerk valt meerdere malen per dag weg, voor vele uren! Bijgevoegd enkele foto’s, om een indruk te krijgen... Ze zijn er super blij mee en dankbaar voor het project!!

In januari stuurde pater Hooyschuur al een bedankbrief voor de steun vanuit onze parochie. Lees hier de brief.

Gepubliceerd in GM
Pagina 1 van 2
U bevindt zich hier: Home Gemeenschap Nieuws
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Login GM