Vieren
Looft de Heer met tambourijn en citerspel
Leren
... om op zoek te gaan naar de waarheid!
Dienen
Je inzetten voor anderen
Ontmoeten
Echte vrienden maken om samen op weg te gaan
Weekschema Eucharistievieringen
Zondag 10.00 uur Hoogmis
Maandag 19.00 uur
Dinsdag 19.00 uur
Woensdag 19.00 uur
Donderdag 19.00 uur
Vrijdag 19.00 uur
Zaterdag 19.00 uur (Vooravond)

Welkom bij de Gerardus Majella parochie

In de Heilige Gerardus Majella parochie staat Jezus centraal. Daarom vieren we dagelijks Heilige Mis. Wij willen leven als een gemeenschap van kinderen van God, verenigd door de Heilige Geest, een familie binnen de grote familie van de wereldkerk. Ze is vernoemd naar een Italiaanse kloosterling die in de achttiende eeuw leefde.

De broeders van Sint Jan en de hele parochiegemeenschap heten u van harte welkom!

maandag 01 juni 2020 21:18

IMG 20200601 170206453"Heer, leer ons bidden", zeiden de leerlingen tegen Jezus. Bidden is blijkbaar niet alleen in onze tijd moeilijk. En tegelijkertijd is het de meest natuurlijke daad die ja als schepsel kan stellen: "Voor mij is het gebed een opwelling van het hart, gewoon een blijk omhoog naar de hemel" zei bij voorbeeld de heilige Theresia van Lisieux.
In deze "gebedsschool" zal br. Ignatius Maria ingaan op het "innerlijk gebed"Hoe kunnen we God in de stilte ontmoeten? Wat zeggen de grote meesters van het gebed hierover.

5, juni, 1e avond: geen techniek, maar een genade
12 juni, 2e avond: hoe gebruiken we onze gebedstijd? / materiële voorwaarden van gebed
19 juni, 3e avond: ontwikkeling van het gebedsleven / enkele gebedsmethoden

De cursus vindt plaats in het Leerhuis, maar wordt ook uitgezonden via facebook. (U kunt via facebook ook vragen stellen, etc.)

zondag 31 mei 2020 00:00

Bij gelegenheid van Pinksteren 2020 schrijven de Nederlandse bisschoppen u een pastorale brief. De bisschoppen willen gezamenlijk - nadat zij onlangs de protocollen hebben bekendgemaakt die een opstart van publieke vieringen weer mogelijk maken - in deze brief aan de hand van een bezinning op het lied ‘Kom, Schepper Geest, daal tot ons neer’ verhelderen wat de Heilige Geest betekent voor ons geloofsleven, heel concreet in deze in verschillende opzichten moeilijke en donkere tijd van de Coronaviruspandemie. Het is immers de Heilige Geest die enthousiasme geeft, bemoediging en vrede. En die het geloof, de hoop en de liefde in ons wekt met als doel ons in staat te stellen onder alle omstandigheden Christus trouw te blijven en na te volgen. Lees hier de brief.

Beste parochianen,

U kunt zich via deze link inschrijven voor de H. Missen van komende maandag, 2e Pinksterdag. Er zijn H. Missen om 8.15 uur, 10 uur in de kerk, 10 uur op het binnenplein voor jonge gezinnen. Als deze missen vol zouden raken zal er een H. Mis om 19 uur zijn.

Kom alleen als je klachtenvrij bent (dus niet als je: koorts, droge hoest of vermoeidheid hebt).

Ik zou u willen vragen om zich in de maand juni afwisselend op verschillende tijdstippen in te schrijven zodat alle parochianen met enkele regelmaat ook naar de 10 uur Mis kunnen komen. En wilt u parochianen die geen internet hebben bij de inschrijving helpen? Inschrijving via het secretariaat van de parochie kan ook. 

p. Ignatius Maria

zaterdag 30 mei 2020 00:00

Op Pinkstermorgen om 10.00 uur zal in de Gerardus Majellakerk de première plaatsvinden van een nieuwe mis. De “Missa Corona” van Wouter van Belle.
Hij zal geheel in stijl worden uitgevoerd door een kleine bezetting, zoals het in deze tijd van Corona gepast is.

Al geruime tijd is Sonja Roskamp, de dirigente van Capella Majellana, op zoek naar een Nederlandstalige mis die eenvoudig te zingen is, maar toch ook muzikaal niet snel verveelt. Naast b.v. de oude vertrouwde “Markusmis” verdient de liturgie wel weer eens iets nieuws. De Coronatijd geeft musici, door het wegvallen van het werk, meer tijd, en voor Wouter van Belle betekende dit concreet dat hij aan één stuk door kon werken aan een nieuwe compositie. De mis is geschreven voor cantor/volk, maar de eenstemmige zangpartij kan ook worden gezongen door een koorgroep. En om de mis toch enigszins te verfraaien heeft hij er af en toe een bovenstem bij gemaakt; de corona, een kroontje op de zang. De titel “Missa Corona” heeft dus een meervoudige betekenis: het kroontje, de Coronatijd waarin deze mis is ontstaan, en naar de H. Corona.
De mis zal zondag worden uitgevoerd door Karin Timmer, Rosali Viveen en Sonja Roskamp, met natuurlijk Cecilia Raymakers achter het orgel. U kunt hem volgen via livestream op FB of via de kerkomroep.

donderdag 28 mei 2020 00:00

Dankbaar zijn we met het feit dat we per 1 juni weer gezamenlijk naar de H. Mis mogen! We hebben echter te maken met een uitvoerig protocol, geschreven door de Nederlandse bisschoppen. In deze brief willen we toelichten hoe wij als parochie invulling geven aan dit protocol. Met elkaar zullen we moeten ervaren hoe alles verloopt. Eén en ander kan na verloop van tijd worden aangepast naar aanleiding van nieuwe wensen en inzichten.

Tijdspad:

  • Vanaf 1 juni: vieringen zijn toegestaan met maximaal 30 personen.
  • Vanaf 14 juni: de Heilige Communie mag weer ontvangen worden (over deze procedure wordt u later geïnformeerd).
  • Vanaf 1 juli: vieringen zijn toegestaan met maximaal 100 personen. De ‘1,5 meter afstand regel’ moet hierbij wel in acht worden genomen dus zullen we kijken of en hoe 100 mensen de vieringen kunnen bijwonen.
Maandag 7.30 uur       19.00 uur
Dinsdag 7.30 uur       19.00 uur
Woensdag 7.30 uur 9.00 uur     19.00 uur
Donderdag 7.30 uur       19.00 uur
Vrijdag 7.30 uur 9.00 uur     19.00 uur
Zaterdag 7.30 uur       19.00 uur
vooravond
Zondag 8.15 uur 10.00 uur
in de kerk 
10.00 uur
gezinsmis op
het binnenplein
12.00 uur 16.30 uur 19.00 uur

Voor de eucharistievieringen van zaterdagavond en alle vieringen op zondag vragen wij u zich in te schrijven via de website www.gerardusmajella.nl. We streven er naar dat dit ongeveer één week van te voren mogelijk wordt. Dit kan in het begin wellicht anders zijn. Voor maandag 1 juni, 2e Pinksterdag, kunt u zich inschrijven vanaf zaterdag 30 mei. Op deze dag zijn er anders dan hiervoor aangegeven drie vieringen: 8.15 uur, en twee vieringen om 10.00 uur, waarvan één voor gezinnen op het binnenplein.

Goed om te weten:

  • De viering van 10.00 uur zal ook via de Livestream op facebook worden uitgezonden.
  • Voor gezinnen met jonge kinderen tellen alleen de ouders. 
  • De gezinsviering vindt bij mooi weer plaats op het binnenplein (evt. in het park). Bij slecht weer wordt verplaatst naar de gymzaal of het Leerhuis.
  • Er zal een ontvangstprotocol volgen waarbij u wordt gevraagd op tijd naar de mis te komen en waar de hygiënemaatregelen instaan.
  • Bij de missen waarvoor inschrijving vereist is, zullen twee mensen in de kerk aanwezig zijn om u te ontvangen, de ‘weg te wijzen’ en te helpen met de hygiënemaatregelen.
  • De banken waarin u plaats kunt nemen zijn gemarkeerd met geel/wit lint.

We doen ons best om ook de oudere mensen, en mensen zonder internet te benaderen en hen uit te nodigen voor de vieringen. Toch willen we u vragen te denken aan anderen, ze te informeren en eventueel te helpen bij een inschrijving. Hiervoor kan iedereen ook bellen met het secretariaat 030 – 2931474 (di t/m vrij 13.30 – 15.30 uur).

We zijn u dankbaar voor uw flexibiliteit en inzet in deze bijzondere tijd. We zien er naar uit u te ontmoeten in de vieringen. Wij blijven voorzichtig maar dit is toch al een belangrijke stap vooruit.
Lees hier de hele brief.

maandag 25 mei 2020 10:21

In de huidige Coronatijd, wordt iedere dag de H. Mis uitgezonden op kerkomroep en tevens ook live gestreamd op Facebook. Hierdoor kunnen we niet op de gebruikelijke manieren collecteren. We bieden u daarom de mogelijkheid om de collecte digitaal te voldoen.

U kunt hiervoor onderstaande QR code scannen. U wordt dan doorgeleid naar een webpagina waar u met iDeal een betaling kunt doen:

Of klik op deze link.

Uw bijdrage in de collecte is van harte welkom voor de parochie. De inzet door broeders en vrijwilligers is niet verminderd en de kosten lopen gewoon door.

zaterdag 23 mei 2020 17:07

Column diaken Jouke Schat

In een groot interview dat in september 2013 in een aantal bladen  verscheen, vergeleek paus Franciscus de kerk met een lazaret. Een soort draagbaar ziekenhuis dat in een oorlog met de militairen meetrok en mensen die gewond waren geraakt, weer oplapte. Zodat ze verder konden met de strijd. Geestelijken moeten wonden helen door de liefde van God zichtbaar te maken in woord maar zeker ook in daad, zei de paus. En in een ander interview zei hij dat de herders wel wat meer de geur van de schapen mogen meedragen, anders gezegd dat ze niet in hun kerk moeten blijven zitten maar erop uittrekken om mensen te helpen, parochianen én niet-parochianen. Is die aansporing van de paus in de huidige coronacrisis ook zichtbaar, kun je je afvragen.

Pagina 1 van 3
U bevindt zich hier: Home H. Gerardus Majella parochie
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Login GM