Vieren
Looft de Heer met tambourijn en citerspel
Leren
... om op zoek te gaan naar de waarheid!
Dienen
Je inzetten voor anderen
Ontmoeten
Echte vrienden maken om samen op weg te gaan
Eucharistievieringen
Zondag 10.00 uur Hoogmis
  12.00 uur H. Mis
  14.30 uur Tridentijnse ritus
  16.00 uur English
Maandag 7.00 uur 19.00 uur
Dinsdag 7.00 uur 19.00 uur
Woensdag 7.00 uur 19.00 uur
Donderdag 7.00 uur 19.00 uur
Vrijdag 7.00 uur 19.00 uur
Zaterdag 7.00 uur 19.00 Vooravond

Welkom bij de Gerardus Majella parochie

Wij zijn een geloofsgemeenschap die,
zoals de Heilige Gerardus Majella,
geraakt is door de reddende liefde van Jezus Christus.
Wij zetten ons in om de vriendschap met Jezus te verdiepen door
ons geloof beter te leren kennen en te delen met elkaar. Lees meer...
De broeders van Sint Jan en de hele parochiegemeenschap heten u van harte welkom!

De viering wordt om 10.00 uur uitgezonden op kerkomroep en tevens ook live gestreamd op Youtube.
U bent van harte uitgenodigd deze te volgen.

Bijdragen aan de collecte kunt u digitaal via deze link.

Lees hier het gebed bij de geestelijke communie.

Open hier het katerntje.

zaterdag 27 mei 2023 00:00

Met Pinksteren is er een deurcollecte voor de Nederlandse missionarissen. In onze parochie zal dit zijn voor pater Hooyschuur van St. Noa’s Family in Oeganda. In 2018 hebben we hen ook gesteund met de Adventsactie.

Naar aanleiding hiervan schrijft Pater Hooyschuur ons het volgende:
"Dit jaar vieren we het 40 jarig bestaan van St. Noa's Family en onlangs mocht ik mijn 80ste verjaardag vieren. De helft van mijn leven heb ik mogen geven aan de zorg voor kinderen. Hier moet ik vermelden dat dit mogelijk was omdat de werkgroep Missie en Ontwikkeling mijn handen en voeten waren en nog zijn. Ik vertelde onze kinderen en nu nog steeds via E-mail dat we samen kunnen zijn door toedoen van de liefde van mensen die ons omringen. Nu we ons voorbereiden op de "feestelijkheden"bij gelegenheid van het 40 jarig bestaan verdienen de gebouwen een hoognodige facelift, te beginnen bij de keuken.. Vanwege het feest zijn we ook begonnen met het bouwen van enkele kamers voor onze gasten. ... Nu proberen we ook met de inkomsten van onze projecten: visvijver - meerval; breimachines voor het maken van schooluniformen; de verhuur van een aantal winkeltjes en een"koffie to go" -area. Dit laatste is nog niet klaar.... We denken dus aan de toekomst. Maar of we in staat zullen zijn om meer dan 10 kinderen te onderhouden , dat durf ik niet te beamen. Maar mogelijk kunnen we wel een aantal kinderen opnemen die echt echt echt verstoken zijn van welke hulp dan ook. Zelf hoop ik voor een paar maanden naar Oeganda te gaan: vanaf begin september tot de tweede week van november. Mijn bedoeling is dan ook om zoveel mogelijk families te bezoeken van kinderen die op onze lijst staan. Mijn dank gaat ook uit naar de raad van bestuur en de maamas. Ook de kinderen, nu jong volwassenen, zijn erg dankbaar voor de kansen die hen gegeven werden. Ze zijn zelfs begonnen met het opzetten van een monument .... imagine ! ik vertrouw nu alles toe aan de Heer van wie jullie de ambassadeurs zijn. En mogelijk kunnen jullie "zegen" mij vergezellen op weg naar Uganda. Bij voorbaat mijn hartelijke dank en voor nu een vriendelijke groet met Gods zegen over deze week van de Nederlandse missionarissen."

zaterdag 11 maart 2023 00:00

Op 13 november 2022 is er een parochievergadering geweest. Het verslag leest u hier.

zondag 05 februari 2023 00:00

We hebben dit jaar gekozen om de Zusters in het plaatsje Leme in Brazilië te helpen met hun belangrijke project “Alto da Gloria”.
Dit is een wijk in Leme, waar erge armoede heerst.
Het is een sloppenwijk, waar nauwelijks voorzieningen zijn, waar kinderen nauwelijks over straat durven en kunnen gaan wegens drugscriminaliteit en prostitutie.

De Zusters van de orde van de Heilige Maria Magdalena van Postel zijn al jaren actief in de groeiende sloppenwijken van de stad en zij merkten dat veel kinderen verwaarloosd waren, niet gegeten hadden, geen schoenen hadden en weinig kleding.
Ze bleken te wonen in hutjes van niks en er is geen sanitair en de draden hangen los van het plafond en langs de muren.
De Zusters zeiden toen: “die gezinnen moeten geholpen worden”.
De bewoners willen zelf renoveren met gratis hulp van deskundigen, maar het geld voor de materialen ontbreekt.
Twee van de Zusters wonen in Nederland, Zuster Lucia en Zuster Rita en doen hun uiterste best om de mensen daar een beter leven te geven. Lees hier meer

Zuster Lucia werkt in de parochie Licht van Christus en komt Zondag 12 maart na de H. Mis van 10 uur tijdens de koffie in het Leerhuis een presentatie houden en dan kunt u haar ook van alles vragen.

Op Zondag 19 maart zal er na de H. Mis van 10 uur tijdens het koffie drinken in het Leerhuis een Paasloterij gehouden worden , waarvan de opbrengst ook voor deze vastenactie zal zijn.
Hopelijk kunnen we met onze parochie weer een groot steentje bijdragen aan deze goede actie.

Uw gift is heel welkom op rekening nr. NL 93 INGB 0003767475 t.n.v. Missie en Ontwikkeling H. Gerardus Majella o.v.v. Vastenactie.

zaterdag 07 januari 2023 00:00

Onze Gerardus Majellaparochie is gestart met een Podcast van de Cursus Katholiek en bespreekt elke twee weken een basisconcept van de katholieke leer. Inmiddels is ook de 2e aflevering te beluisteren.

Klik hier om naar de podcast te gaan.
Heb je geluisterd en wil je een keer langskomen om de cursus te volgen? Check onze activiteitenkalender.

Lees hier meer over de cursus Katholiek.

donderdag 26 mei 2022 00:00

Na een lange coronaperiode zijn we heel blij dat we allen samen weer op Bedevaart kunnen gaan met onze parochie. We hebben besloten om op zaterdag 8 oktober naar Kevelaer te gaan, naar de bedeplaats van: Onze Lieve Vrouw, troosteres der bedroefden. We kunnen dan al onze zorgen en verdriet bij Maria brengen, maar ook al onze vreugde en Haar vragen om in alle tijden ons bij te staan.
Ook is er in september een bedevaart gepland naar Fatima en volgend jaar naar Lourdes. Lees hier meer.

dinsdag 05 april 2022 20:19

Onze broeders van St. Jan zetten zich in voor hulp aan de door de oorlog met Rusland getroffen stad Chernihiv in Oekraïne, dat ligt naast de hoofdstad Kyiv.

Momenteel is broeder Leopold in Oekraïne en helpt ter plekke actief mee met de organisatie rondom de vluchtelingenstroom.

Uw donatie kunnen ze goed gebruiken!

Lees meer op de (engelstalige) blog die de broeders bijhouden. https://sintjan-charityukraine.blogspot.com/.

Pagina 1 van 6
U bevindt zich hier: Home H. Gerardus Majella parochie
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Login GM