Vieren
Looft de Heer met tambourijn en citerspel
Leren
... om op zoek te gaan naar de waarheid!
Dienen
Je inzetten voor anderen
Ontmoeten
Echte vrienden maken om samen op weg te gaan
Weekschema Eucharistievieringen
Zondag 10.00 uur 12.00 uur
Maandag 7.30 uur 19.00 uur
Dinsdag 7.30 uur 19.00 uur
Woensdag 7.30 uur 19.00 uur
Donderdag 7.30 uur 19.00 uur
Vrijdag 7.30 uur 19.00 uur
Zaterdag 7.30 uur 19.00 uur
(vooravond)
Mis 7.30 uur niet altijd; informeer bij secretariaat of broeders

Welkom bij de Gerardus Majella parochie

In de Heilige Gerardus Majella parochie staat Jezus centraal. Daarom vieren we dagelijks Heilige Mis. Wij willen leven als een gemeenschap van kinderen van God, verenigd door de Heilige Geest, een familie binnen de grote familie van de wereldkerk. Ze is vernoemd naar een Italiaanse kloosterling die in de achttiende eeuw leefde.

De broeders van Sint Jan en de hele parochiegemeenschap heten u van harte welkom!

Geschreven door  Br. Ignatius Maria
in Utrecht
Hits 1428

Nieuw seizoen JohannesAcademie

logo JACHet nieuwe seizoen van de JohannesAcademie gaat weer van start!

Vrijdag 27 september zal de eerste van zeven geestelijke lezingen over het boek Apocalyps plaats vinden waar de broeders vanuit een mystieke theologie proberen om het geheim (mysterie) van de drie-ene God in ons christelijke leven in geloof, hoop en liefde 'zichtbaar' te maken.

1 oktober is de introductieavond voor de jaarcursussen

- altijd dinsdagavonden - voor studenten en young professionals (17-40 jaar). Het is een verdiepingscursus waar de thema's uitgebreider behandeld kunnen worden. Natuurlijk is er ook voldoende gelegenheid voor vragen en uitwisseling tijdens deze gezamenlijke zoektocht. Br. John-Mary-Jesus (filosofie en theologie) en mgr. Liesen, bisschop van Breda, zullen de sprekers zijn.

Op 4 oktober zal br. John-Mary-Jesus tevens de aftrap van de vrijdagavondcursussen doen (3 avonden) met het thema: "De metafysica van de mens als man en vrouw". 6 verschillende cursussen zullen worden aangeboden dit jaar: Katholiek de Bijbel lezen (november), Mens en dier: verschil moet er zijn (december), een menselijk fundament geven aan je geestelijk leven (januari), het geloof van de eerste christenen (mei), gebedsschool - leren oefenen, bespreken (juni).

En: er zullen ook weer verdiepingsdagen op de zaterdagen zijn rond de thema's: "Het Johannesevangelie in beeld", "Ascese - welke wijsheid voor ons lichaam?", "Het lichaam en zijn geheugen", "geestelijke strijd". De data voor deze dagen worden nog bekend gemaakt.

U bevindt zich hier: Home H. Gerardus Majella parochie Nieuw seizoen JohannesAcademie
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Login GM