Print deze pagina
Geschreven door  Br. Ignatius Maria
in Utrecht
Hits 1192

Nieuw seizoen JohannesAcademie

logo JACHet nieuwe seizoen van de JohannesAcademie gaat weer van start!

Vrijdag 27 september zal de eerste van zeven geestelijke lezingen over het boek Apocalyps plaats vinden waar de broeders vanuit een mystieke theologie proberen om het geheim (mysterie) van de drie-ene God in ons christelijke leven in geloof, hoop en liefde 'zichtbaar' te maken.

1 oktober is de introductieavond voor de jaarcursussen

- altijd dinsdagavonden - voor studenten en young professionals (17-40 jaar). Het is een verdiepingscursus waar de thema's uitgebreider behandeld kunnen worden. Natuurlijk is er ook voldoende gelegenheid voor vragen en uitwisseling tijdens deze gezamenlijke zoektocht. Br. John-Mary-Jesus (filosofie en theologie) en mgr. Liesen, bisschop van Breda, zullen de sprekers zijn.

Op 4 oktober zal br. John-Mary-Jesus tevens de aftrap van de vrijdagavondcursussen doen (3 avonden) met het thema: "De metafysica van de mens als man en vrouw". 6 verschillende cursussen zullen worden aangeboden dit jaar: Katholiek de Bijbel lezen (november), Mens en dier: verschil moet er zijn (december), een menselijk fundament geven aan je geestelijk leven (januari), het geloof van de eerste christenen (mei), gebedsschool - leren oefenen, bespreken (juni).

En: er zullen ook weer verdiepingsdagen op de zaterdagen zijn rond de thema's: "Het Johannesevangelie in beeld", "Ascese - welke wijsheid voor ons lichaam?", "Het lichaam en zijn geheugen", "geestelijke strijd". De data voor deze dagen worden nog bekend gemaakt.