Vieren
Looft de Heer met tambourijn en citerspel
Leren
... om op zoek te gaan naar de waarheid!
Dienen
Je inzetten voor anderen
Ontmoeten
Echte vrienden maken om samen op weg te gaan
Eucharistievieringen
Zondag 10.00 uur Hoogmis
  12.00 uur H. Mis
  14.30 uur Tridentijnse ritus
  16.00 uur English
Maandag 7.30 uur 19.00 uur stream
Dinsdag 7.30 uur 19.00 uur stream
Woensdag 7.30 uur 19.00 uur stream
Donderdag 7.30 uur 19.00 uur stream
Vrijdag 7.30 uur 19.00 uur stream
Zaterdag 7.30 uur 16.00 Vooravond

Welkom bij de Gerardus Majella parochie

Wij zijn een geloofsgemeenschap die,
zoals de Heilige Gerardus Majella,
geraakt is door de reddende liefde van Jezus Christus.
Wij beleven dit door de sacramenten van de Kerk,
met name de Eucharistie en de biecht, en door persoonlijk gebed,
Wij zetten ons in om de vriendschap met Jezus te verdiepen door
ons geloof beter te leren kennen en te delen met elkaar. Lees meer...

De broeders van Sint Jan en de hele parochiegemeenschap heten u van harte welkom!

Geschreven door  Br. Ignatius Maria
in Utrecht
Hits 1579

Paus Franciscus in deze coronatijd

D73CCAC4 15D3 4C1A B4B3 8AF4C7E3318CPaus Franciscus laat zich ook in deze crisis kennen als een groot herder. Hij doet zijn uiterste best en zet alle middelen in om Gods hulp af te smeken en om ons mensen spiritueel zoveel mogelijk te versterken. Opdat wij allen deze crisis goed doorkomen, ja er misschien zelfs sterker uitkomen. Zo zagen we hem de vorige week –enigszins kreupel - naar Santa Maria Maggiore lopen waar hij in een kapel bij de bekende Maria-icoon Salus Populi Romani (‘Heil van het Volk van Rome’) bad. Daarna ging hij naar de kerk van San Marcello al Corso, waar een miraculeus kruisbeeld wordt vereerd. Zie hier voor beelden van deze pelgrimstocht door Rome.  Afgelopen week organiseerde hij voor alle christenen in de wereld, dus ook protestanten en orthodoxen, op woensdag een gezamenlijk bidden van het Onze Vader. En op vrijdagavond

hield hij voor en met alle gelovigen een gebedsdienst op het St. Pietersplein waar de icoon en het kruisbeeld prominent aanwezig waren. Het beeld van de paus die met één medewerker moeizaam door de regen sjokt op het St. Pietersplein en die daarna met alle Tv-kijkers een tijd lang in aanbidding voor het Allerheiligste vertoefde, zal iedereen die het gezien heeft nog heel lang heugen. Voor wie het niet heeft gezien kijk hier.

Op vrijdagavond 27 maart jl heeft paus Franciscus tijdens een gebedsdienst op het St. Pietersplein de zegen Urbi et Orbi gegeven, een zegen die normaal gesproken alleen is bestemd voor Pasen en Kerstmis. Aan deze zegen is een volle aflaat verbonden. Zo’n aflaat houdt in de kwijtschelding ten overstaan van God van tijdelijke straffen voor zonden die, wat de schuld betreft, reeds vergeven werden. Met deze zegen wil de paus ons allen een hart onder de riem steken en ons sterken in de coronacrisis. Klik hier voor de video.

U bevindt zich hier: Home H. Gerardus Majella parochie Paus Franciscus in deze coronatijd
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Login GM