Print deze pagina
Geschreven door  Br. Ignatius Maria
in Utrecht
Hits 1821

Paus Franciscus in deze coronatijd

D73CCAC4 15D3 4C1A B4B3 8AF4C7E3318CPaus Franciscus laat zich ook in deze crisis kennen als een groot herder. Hij doet zijn uiterste best en zet alle middelen in om Gods hulp af te smeken en om ons mensen spiritueel zoveel mogelijk te versterken. Opdat wij allen deze crisis goed doorkomen, ja er misschien zelfs sterker uitkomen. Zo zagen we hem de vorige week –enigszins kreupel - naar Santa Maria Maggiore lopen waar hij in een kapel bij de bekende Maria-icoon Salus Populi Romani (‘Heil van het Volk van Rome’) bad. Daarna ging hij naar de kerk van San Marcello al Corso, waar een miraculeus kruisbeeld wordt vereerd. Zie hier voor beelden van deze pelgrimstocht door Rome.  Afgelopen week organiseerde hij voor alle christenen in de wereld, dus ook protestanten en orthodoxen, op woensdag een gezamenlijk bidden van het Onze Vader. En op vrijdagavond

hield hij voor en met alle gelovigen een gebedsdienst op het St. Pietersplein waar de icoon en het kruisbeeld prominent aanwezig waren. Het beeld van de paus die met één medewerker moeizaam door de regen sjokt op het St. Pietersplein en die daarna met alle Tv-kijkers een tijd lang in aanbidding voor het Allerheiligste vertoefde, zal iedereen die het gezien heeft nog heel lang heugen. Voor wie het niet heeft gezien kijk hier.

Op vrijdagavond 27 maart jl heeft paus Franciscus tijdens een gebedsdienst op het St. Pietersplein de zegen Urbi et Orbi gegeven, een zegen die normaal gesproken alleen is bestemd voor Pasen en Kerstmis. Aan deze zegen is een volle aflaat verbonden. Zo’n aflaat houdt in de kwijtschelding ten overstaan van God van tijdelijke straffen voor zonden die, wat de schuld betreft, reeds vergeven werden. Met deze zegen wil de paus ons allen een hart onder de riem steken en ons sterken in de coronacrisis. Klik hier voor de video.