Vieren
Looft de Heer met tambourijn en citerspel
Leren
... om op zoek te gaan naar de waarheid!
Dienen
Je inzetten voor anderen
Ontmoeten
Echte vrienden maken om samen op weg te gaan
Weekschema Eucharistievieringen
Zo 8.15 uur 10.00 uur 12.00 uur
(in het Engels) 16.00 uur
(indien alles volgeboekt 19.00 uur)
Ma     19.00 uur
Di     19.00 uur
Wo   9.00 uur 19.00 uur
Do     19.00 uur
Vr   9.00 uur 19.00 uur
Za (vooravond) 19.00 uur

Welkom bij de Gerardus Majella parochie

De Heilige Gerardus Majella parochie is een geloofsgemeenschap die, naar het voorbeeld van haar patroonheilige, geraakt is door de reddende liefde van Jezus Christus. Ze beleeft dit via de sacramenten van de Kerk, met name de Eucharistie en de biecht, en door persoonlijk gebed.
Onze parochianen zetten zich in om de vriendschap met Christus te verdiepen door hun geloof beter te leren kennen en te delen met elkaar. Ze willen missionaire leerlingen zijn. Lees meer...

De broeders van Sint Jan en de hele parochiegemeenschap heten u van harte welkom!

Geschreven door  Br. Ignatius Maria
in Nieuws
Hits 290

Bericht vanuit het kerkbestuur

Beste mede-parochiaan,

We willen u middels deze brief informeren over de nieuwe maatregelen die de bisschoppen afgelopen weekend hebben genomen. Sinds de Covid-19 pandemie werken we in de kerk met een protocol, opgesteld door de bisschoppen. Er is geconstateerd dat dit protocol goed werkt (kerkelijke bijeenkomst blijken slechts in 0,3% van alle gevallen een bron van besmetting te zijn). Omwille van de tweede Covid-19 golf hebben de bisschoppen meerdere keren overleg gehad met de minister en hebben ze besloten dat er extra aanvullende maatregelen nodig zijn. 

Alle parochies wordt gevraagd zo snel mogelijk af te schalen naar maximaal 30 aanwezigen in de liturgievieringen (exclusief bedienaren). Daarnaast wordt aan de gelovigen gevraagd een mondkapje te dragen. Tevens blijft van kracht dat samenzang niet is toegestaan en dat zang alleen is voorbehouden aan een cantor of enkele zangers, wat ook geldt voor de kinderen.

De zondagsvieringen zullen we uitbreiden waarmee we hopen dat iedereen de mogelijkheid heeft om naar de Mis te gaan. De tijden zijn als volgt:  

 • Zaterdagavond 19.00 uur
 • Zondag: 8.15 uur – 10.00 uur – 12.00 uur – 16.00 uur – 19.00 uur (indien nodig).
  De H. Mis van 16.00 uur wordt in het Engels gevierd.

Door de week blijven de vieringen op woensdag- en vrijdagmorgen om 9.00 uur en van maandag t/m vrijdag om 19.00 uur.

Voor het inschrijven en bezoeken van de kerk vragen we uw aandacht voor het volgende:

 • We willen u vragen zich te blijven inschrijven voor een weekendviering, waarvoor veel dank.
 • We vragen u alle kinderen die een eigen zitplaats nodig hebben ook in te schrijven.
 • Er wordt dringend geadviseerd een mondkapje in de kerk te dragen.
 • De H. Mis van 10.00 uur en de vieringen van 19.00 uur blijven via de Livestream worden uitgezonden.
 • Als u zich afvraagt of u en/of uw kinderen de kerk mogen bezoeken; de regels van het RIVM worden gevolgd (https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vragen-antwoorden), wat onder andere betekent:
  • Blijf thuis bij: verkoudheidsklachten, hoest, benauwdheid, koorts en plotseling verlies van reuk- en smaak, of als een huisgenoot deze klachten heeft. Wacht thuis de uitslag van uw test af. Na een negatieve test mag u de kerk weer bezoeken.
  • Wat kinderen betreft gelden de regels van de school ook voor de kerk: alle kinderen t/m 12 jaar met verkoudheidsklachten mogen naar de kerk, tenzij er ook sprake is van hoesten, koorts of een huisgenoot met

De bisschoppen hebben aangegeven in gesprek te blijven met de minister en hopen dat maatwerk mogelijk gaat zijn.

Laten we deze crisis als een kans gebruiken om ons weer meer te richten op persoonlijk gebed, het gebed van de Rozenkrans in het gezin, het lezen van Gods woord in de Bijbel en op de zorg voor anderen die het moeilijker hebben dan wij, zoals de ouderen (u kunt bij het secretariaat aangeven als u een oudere wilt bellen).

We proberen u te blijven informeren indien er veranderingen zijn. We bidden dat u gezond blijft!

Gods zegen,

Het Kerkbestuur en de broeders

Voor vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel het secretariaat 030 – 2931474 (di t/m vrij 13.30 – 15.30 uur).

 

U bevindt zich hier: Home H. Gerardus Majella parochie Nieuws Bericht vanuit het kerkbestuur
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Login GM