Vieren
Looft de Heer met tambourijn en citerspel
Leren
... om op zoek te gaan naar de waarheid!
Dienen
Je inzetten voor anderen
Ontmoeten
Echte vrienden maken om samen op weg te gaan
Weekschema Eucharistievieringen
Zo 8.15 uur 10.00 uur 12.00 uur
  14.30 uur (Engels) 16.00 uur
(indien alles volgeboekt 19.00 uur)
Ma     19.00 uur
Di     19.00 uur
Wo   9.00 uur 19.00 uur
Do     19.00 uur
Vr   9.00 uur 19.00 uur
Za (vooravond) 19.00 uur

Welkom bij de Gerardus Majella parochie

De Heilige Gerardus Majella parochie is een geloofsgemeenschap die, naar het voorbeeld van haar patroonheilige, geraakt is door de reddende liefde van Jezus Christus. Ze beleeft dit via de sacramenten van de Kerk, met name de Eucharistie en de biecht, en door persoonlijk gebed.
Onze parochianen zetten zich in om de vriendschap met Christus te verdiepen door hun geloof beter te leren kennen en te delen met elkaar. Ze willen missionaire leerlingen zijn. Lees meer...

De broeders van Sint Jan en de hele parochiegemeenschap heten u van harte welkom!

Geschreven door  Erik Veldkamp
in Utrecht
Hits 206

Enquête over de invloed van Corona op de Kerk en de kerkgangers

Beste parochianen van de Gerardus Majella parochie,

Mijn naam is Veerle Dijkstra, ik ben een studente in het laatste jaar van mijn onderzoeksmaster Religiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Voor mijn eindscriptie doe ik een leeronderzoek naar de invloed van het coronavirus op verschillende christelijke kerken en bijbehorende gemeenten in Nederland.

Corona stelt ons op de proef, beperkt ons in ons doen en laten, en noodzaakt ons om nieuwe manieren te vinden om dingen te doen. Door al deze kenmerken biedt de coronapandemie een kans (misschien wel een noodzaak) om te reflecteren op wat vorig jaar misschien nog vanzelfsprekend was. Dit heeft betrekking op allerlei aspecten van de maatschappij en ons leven, maar in mijn leeronderzoek ben ik specifiek benieuwd naar wat corona betekent voor de kerk en haar leden. Een van de kerken betrokken in mijn onderzoek is de Gerardus Majellakerk. Misschien hebt u me wel eens in de kerk zien zitten!

Bij deze wil ik u graag van harte uitnodigen om (anoniem) een online enquête in te vullen. Zie hiervoor deze link.
Deze enquête heb ik gemaakt om een algemeen beeld te kunnen krijgen van hoe de leden en bezoekers van de Gerardus Majellakerk omgaan met deze coronatijd—specifiek in relatie tot het geloof en de kerk. De vragen zullen niet heel diep op zaken ingaan en afhankelijk van of en hoe uitgebreid u antwoordt op de open vragen zal het invullen 5 tot maximaal 15 minuten duren. Door op de link in dit bericht te klikken komt u automatisch bij de enquête. Daar vindt u ook nog wat verdere informatie en kunt u ervoor kiezen om een Engelse versie van de enquête in te vullen.

U bevindt zich hier: Home H. Gerardus Majella parochie Enquête over de invloed van Corona op de Kerk en de kerkgangers
Broeders van Sint JanDe Broeders van Sint Jan hebben hun leven aan God gewijd, ten dienste van God en hun naasten. Zij willen leven volgens het Evangelie van Jezus Christus en zich door hun gebed en hun activiteiten inzetten voor jong en oud.

Login GM