Print deze pagina
Geschreven door  webmaster
in Nieuws
Hits 28259

European Conference in Brussel-Libramont

GroepsfotoWow! Wat een intensieve tijd was dat, maar hoe gaaf! Van 16-20 mei vond in Libramont en Brussel de vierde Europese Confe­rentie van de JohannesAcademie plaats. Zo’n 80 jongeren uit tien verschillende landen verzamelden zich rond het thema: ‘Religion and modern man’. De dagthema’s wa­ren ‘Searching for the Absolute’, ‘Challenges of modern times’, ‘Europe and Christianism’, ‘Ethics and modernity’ en ‘Does modern man need God?’. 

Er was een bomvol programma met wel vijftien sprekers (waaronder Mgr. Leonard!), workshops, panel discussies, heerlijk en overvloedig eten, gebed en ontspanning. “We moeten met enthousiasme zoeken naar wijsheid. Het is niet zo dat je òf ‘wijs maar saai’ bent òf ‘populair maar dom’. Streef ernaar wijs en aanstekelijk enthou­siast te zijn,” aldus de generaal prior van de Broeders van Sint Jan, pater Thomas Joachim, tijdens de eerste dag.

Serieuze input werd niet geschuwd, maar daarnaast was er ook ruimte voor een bezoek aan het Europees parle­ment, een concert met heuse barok­muziek en ook een rondleiding door de brouwerij van de trappistenabdij van Rochefort mocht niet ontbreken.

En òf de moderne mens God nodig heeft! Bewust van nòg meer vragen dan waarmee ze een aantal dagen geleden arriveerden, vertrekt iedereen weer naar huis… Maar niet voordat pater Thomas hen heeft aangemoedigd de broe­ders in hun eigen land uit te dagen om met de jongeren verder op zoek te gaan naar antwoorden. Dus broeders: bereidt je maar vast voor!