Terugblik Duinenkamp activiteit 16 oktober

De Broeders van Sint Jan organiseerden een reeks losse dagen voor kinderen van 7-9 jaar omdat het Duinenkamp al twee jaar niet kon doorgaan. Op 8 mei waren we in Utrecht, op 3 juli in Castricum en we sloten de reeks af in Helvoirt op 16 oktober.

Op weg naar Duinenkamp: terugblik 3 juli

De Broeders van Sint Jan organiseren een reeks losse dagen voor kinderen van 7-9 jaar. Deze dagen worden aangeboden tot een Duinenkamp weer mogelijk is en vormen een mooie voorbereiding op dit kamp. Op 8 mei waren we in Utrecht en op 3 juli in Castricum. De volgende activiteit zal op 16 oktober bij de Loonse en Drunense Duinen in Noord-Brabant plaatsvinden.

Op weg naar Duinenkamp: activiteit 3 juli

Survivalkamp 2021

Een pittig programma in de Belgische Ardennen met primitieve overnachtingen, een dag trektocht en wildwater kanoën, sport en spel en stevige spirituele begeleiding van de broeders. Naast sport, spel en wandelen wordt er dagelijks tijd voor God gemaakt met gebed, de H.Mis en catechese.
Het wandelen in de natuur en fysieke grenzen verleggen zijn onlosmakelijk verbonden met de kampen van de Broeders van Sint Jan. De kampen bieden een unieke fysieke én geestelijke uitdaging.

Duinenkamp 2021: Alle informatie

Jaarlijks organiseren de Broeders van Sint Jan het Duinenkamp voor kinderen in de leeftijd 7 – 9 jaar. Dit jaar hopen we van 5 tot 8 mei in Heiloo weer op kamp te kunnen gaan. Het gaat een prachtig feest worden rond het thema “Eucharistie”. Een enthousiast team is druk bezig met de voorbereidingen. Het is onzeker of het kamp daadwerkelijk kan plaatsvinden. We doen ons uiterste best om het binnen de coronarichtlijnen toch te organiseren. Hieronder leest u meer informatie over het kamp, de inschrijving en verhalen van ouders, leiding en deelnemers die al eens meegingen.

Sprekers op het Familiefeest

Het programma voor volwassenen op het Familiefeest wordt dit jaar verzorgd door drie sprekers die ieder hun lezing tweemaal zullen houden. Zo heeft u de kans om twee van de drie lezingen te volgen. Vanuit praktische ervaringen, geloof en filosofie zal het thema Bid & Werk worden benaderd. Hieronder een korte introductie van de sprekers en hun lezingen:

Op weg naar Duinenkamp

De Broeders van Sint Jan organiseren een reeks losse dagen voor kinderen van 7-9 jaar. Deze dagen worden aangeboden tot een Duinenkamp weer mogelijk is en vormen een mooie voorbereiding op dit kamp. De data die nu bekend zijn: 8 mei, 3 juli, 16 oktober. De dagen worden begeleid door de leiding van het Duinenkamp.

Familiefeest 3 oktober

Alle informatie is hier te vinden en inschrijven voor het Familiefeest kan hier.

Duinenkamp 2021 GEANNULEERD

Helaas hebben we het Duinenkamp toch moeten annuleren. Het blijft een moeilijke opgave om alle richtlijnen en uitzonderingen helder te krijgen en in deze tijd een kamp te organiseren. We hebben een prachtig programma klaarliggen en dat bewaren we voor als een kamp wel weer kan.    De leiding heeft hard gewerkt aan een alternatief: we gaan 3 losse dagen aanbieden als een soort "stapstenen" op weg naar het volgende Duinenkamp. Thema van deze dagen is "Eucharistie", net als het kamp, maar iedere dag heeft een ander accent. We proberen locaties verspreid over het land te kiezen zodat niet iedere keer dezelfde gezinnen ver moeten reizen. Alvast de data: 8 mei, 3 juli, 16 oktober. De eerste dag in deze reeks zal in Utrecht plaatsvinden bij de priorij van de Broeders van Sint Jan.
Later volgt meer informatie over het programma, kosten, inschrijving etc.    De leiding kijkt er enorm naar uit om mooie dagen met de kinderen door te brengen en de missie van Sint Jan LVW op deze manier alsnog uit te dragen!  

Bikkeltocht 2021

Ook dit jaar gaat de bikkeltocht weer naar de Franse Alpen. Ons einddoel is zoals altijd de kapel op de Mont Thabor. Op weg erheen gaan we op zoek naar de hoge passen, waarover Hannibal (en later ook zijn broer Hasdrubal) met grote legers en olifanten Noord-Italië zijn binnengevallen. Voorafgaand aan de bedevaart gaan we dus opzienbarende prestaties bewonderen van échte bikkels. Ook zij hebben Europa gemaakt tot wat het is.
De groep reist in een busje naar Frankrijk. Er is een beperkt aantal plekken dus schrijf tijdig in.
Voor deze tocht is een goede conditie noodzakelijk. Je moet in staat zijn om in 12 minuten 2500 meter af te leggen (Cooper test).